DELA
Foto: Annica Lindström<07_Bildrubrik>HETARE Riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos säger att valtemperaturen på Åland är tuff.

Wideroos avråder från Emil i Lönneberga-taktik

Riksdagsveteranen Ulla-Maj Wideroos rekommenderar nästa riksdagsledamoten att engagera sig i riksfrågor för att nå framgång i åländska frågor.
Efter 20 år i riksdagen tackar Ulla-Maj Wideroos (SFP) för sig. Då Nya Åland träffar henne har hon precis handlat en klänning i Mariehamn för att ha på sig på riksdagens avslutningsfest.

Wideroos har jobbat med de tre åländska riksdagsledamöterna Gunnar Jansson (Lib), Roger Jansson (MSÅ) och Elisabeth Nauclér i den Svenska riksdagsgruppen som samtliga ingått i.

Hur ska den åländska riksdagsledamoten jobba för att nå framgång i sina frågor?

– Man ska också bråka men inte bara vara Emil i Lönneberga hela tiden. Då får man sitta i snickeboa för sig själv tills någon släpper ut en.

– Om den åländska riksdagsledamoten vill nå framgång i de åländska frågorna måste den ha skapat sig ett nätverk som är tryggt och bra. Det får man genom att engagera sig i andra frågor.

Hittills har alla åländska riksdagsledamöter varit medlemmar i den svenska riksdagsgruppen och då fått ta ett större ansvar för frågor som inte bara berör Åland.

– I det finländska parlamentet kan man inte tänka sig att den åländska riksdagsledamoten bara skulle vara ålänning och isolera sig.

Läs mer i papperstidningen!