DELA
Foto: Jonas Edsvik

Viktiga beslut och ökad produktion

Det är spännande tider för ölbryggeriet Stallhagen. Bolaget tros stå inför en fördubbling – både gällande aktieantalet och flaskproduktionen.
Stallhagen håller sista september en extrainsatt bolagsstämma för sina aktieägare. Då kommer man att ta beslut om en eventuell fördubbling av aktieantalet, en så kallad aktiesplit. En annan viktig fråga är beslut om aktiemissionen, till exempel avvikelser från företrädesrätten och aktiernas teckningspris.

– Vårt förslag är att allmänheten ska kunna köpa aktier. Mer än så kan jag inte kommentera innan bolagsstämman, säger vd Jan Wennström.

I våras beviljade landskapsregeringen ett investeringsstöd på drygt 1,3 miljoner till mikrobryggeriet. Understödet är delfinansierat med EU-medel som är öronmärkta för projekt som använder lokala jordbruksprodukter.

Inom oktober ska byggandet av Stallhagens nya brygghus påbörjas och arbetstakten är det ingenting fel på.

–Vid årsskiftet ska vi ha fördubblat vår flaskproduktion. Hösten 2017 förväntas allt vara klart med vår utökning, säger Wennström.

I och med utökningen – kan vi förvänta oss nya ölsorter?

– Vår strategi gällande ölsorterna har visat sig vara lyckad, men med tanke på en ökad produktion kommer det säkert att möjliggöra ännu fler nya produkter.