DELA
Foto: Maria Snellman<07_Bildrubrik>BEKANTAR SIG Kommunstyrelsens ordförande Anders Englund var en av de som tog emot Andreas Johansson i Vårdö under helgen.

Vårdös nya direktör tror på lagkänsla

Besvikelse på den svenska skolan fick Vårdös nya kommundirektör Andreas Johansson att rikta blicken mot de åländska öarna.

I helgen var svensken på Ålandsbesök.

– Jag fick en bra känsla direkt.
När Vårdö kommunfullmäktige utsåg kommunens nya direktör i fredags, föll valet på den svenska kandidaten Andreas Johansson, som Nya Åland berättade i lördagens tidning.

29-åringen, som är bördig från Skälby utanför Västerås, besökte under helgen Åland för att bekanta sig med omgivningen tillsammans med hustrun Victoria Schymanski. Paret har kört raka vägen från hamnen i Eckerö när vi träffar dem i Vårdö.

Det senaste året har Andreas Johansson varit bosatt i Norberg, en kommun med omkring 5 700 invånare, där han har arbetat som kommunsekreterare.

Vad fick dig att vilja flytta till Åland?

– Vi har en ettåring och är besvikna på skolan i Sverige. Resultaten blir sämre och sämre och vi kände att ska vi flytta, så ska vi göra det ganska snart för att inte riva upp barnets rötter.

Andreas Johansson har studerat statskunskap under fem års tid och inom det området ville han också arbeta. När han såg på AMS hemsida att Vårdö sökte en ny kommundirektör valde han därför att söka tjänsten.

– Resten är historia, säger han.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!