DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>UTVÄLT Vandalismen på Doppingvägen i Mariehamn fortsätter. För ett par dagar sedan välte någon soptunnorna.

Upprepad vandalism på Doppingvägen

Bränder, pistolhot och vandalism.

Det är några av de händelser som inträffat på Doppingvägen i Mariehamn de senaste månaderna.
När en av de boende på Doppingvägen i Mariehamn kom hem från jobbet i onsdags kväll möttes hon av en välbekant syn: någon hade återigen vält ut soporna ur en av soptunnorna.

– Det låg en massa aluminium och metallburkar omkringspridda. Jag har två katter och jag vill inte att de ska skära sig så jag städade upp alltihop när jag såg det, berättar hon.

Den boende har bott mindre än sex månader på gatan och har redan hunnit vara med om flera incidenter:

– Det har brunnit i soptunnorna flera gånger. Min syster har släckt bränder vid två tillfällen och vi har också sett en person spraya på dörrarna i huset. Det är väldigt störande att behöva hålla på och plocka sopor och släcka bränder där man bor, säger hon.

I januari i år fick polisen in en anmälan om att en person hotats med vad denne uppfattade som pistol av en man på Doppingvägen. Vittnesuppgifter stärkte anmälan, men någon pistol hittades inte. Även de anlagda bränderna polisanmäldes i januari och polisen arbetade efter teorin att det rörde sig om samma gärningsman.

Läs mer i papperstidningen!

<”Byline tfn”>