DELA
Foto: Rasmus OlinPolis, brott, misstänkt,

Två självmordförsök och ett inbrottsförsök i natt

Den åländska polisen rapporterar om en natt fylld av både ”tragik och brottslighet”, som de själva väljer att beskriva det.

Polisen kallades under tidiga kvällen igår till en landsortskommun där en person hotade ta sitt liv. Ambulans som kallats till platsen kunde till sist sköta ärendet. Polisen hann knappt lämna uppdraget innan nästa försök att ta sig av daga ägde rum. Denna gång i Mariehamn. Återigen kunde ambulansen sköta saken på sitt professionella sätt och vård erbjöds, skriver polisen i sitt pressmeddelande.

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen anmäldes ett pågående inbrottsförsök i en fastighet i Jomala i Kyrkby. Polisen var snabbt på plats och granskade området, med allmänhetens hjälp kunde två misstänkta personer gripas. En av de misstänkta är minderårig, den andre unga personen saknar stadigvarande bostad i Finland. Den myndige misstänkte är fortsatt gripen för stöld och skadegörelse, förundersökning har inletts.

Polisen rapporterar även om att man hjälpte vårdpersonal efter att ha kallats till vårdinstans vid midnatt. En patient uppträdde hotfull med tillhyggen tillhands. Polisen kunde lugna ner situationen och assisterade personalen vid instansen.

Från en krog i staden anmäldes att man hade en våldsam gäst man försökte avlägsna. Polisen befallde personen att lämna området och allt löste sig fredligt.

”Med allt pappersarbete och dokumentation som dessa uppdrag föranleder uppehåller polisens resurser under en stor del av natten. Utöver detta har polisen bistått då boskap och kreatur har tyckt gräset vara grönare på fel sida gärdesgården.” avslutar polisen.

Anna Björkroos