DELA
Foto: Fredrik Axelsson<07_Bildrubrik>TVÅSPRÅKIGHET Polisens ledning i riket har arbetat för att poliskåren skall ha alla handlingar och datasystem också på svenska.

Två män söks efter våldtäktsanmälan

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt våldtäkt. Händelsen skall enligt uppgift skett kvart över tre under natten till måndagen. Polisen efterlyser nu tips om den misstänkta mannen och även mannen han var i sällskap med.
Den misstänkta våldtäkten ska ha skett vid infarten mellan restaurang Park och restaurang Umbra. Ingen har ännu gripits.

Tidigare under natten hade den drabbade kvinnan, som uppges vara i 40-årsåldern, i sällskap av sin jämnåriga väninna rört sig tillsammans med två män och sällskapet besökte olika krogar i Mariehamn. När våldtäkten skedde var dock målsägande och den misstänkta på tu man hand.

Vittnen till händelsen ska ha hjälpt kvinnan in till Park och sedan tingt efter hjälp. Kvinnan fördes till sjukhus där hon undersöktes, berättar förundersökningsledare Christoffer Ahlfors.

Polisen vill nu komma i kontakt med de två män som varit tillsammans med kvinnorna. Sällskapet har diskuterat med varandra på engelska, men männen misstänks vara finländare och kan även ha pratat finska med varandra. Kvinnorna är svenskar.

Enligt uppgifter skall ovannämnda sällskap ha stigit ut ur en taxi på Nygatan sannolikt en till två timmar innan händelsen. Polisen önskar även komma i kontakt med den taxichaufför som skjutsat sällskapet till platsen.

– Har någon sett ovannämnda sällskap eller har uppgifter om dessa personer, eller uppgifter om händelsen, ombedes man ta kontakt med polisen, skriver de i ett pressmeddelande.

Mannen som misstänks för våldtäkten beskrivs som drygt 180 centimeter lång, iklädd vit Helly Hansen-jacka. Han är i 50-årsåldern och beskrivs som ”proper och snygg” samt har ljust hår och är brunbränd. Enligt Ahlfors ska han ha avlägsnat sig västerut.

Den andra mannen är i 30-årsåldern, är något kortare och har runt ansikte.