DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>SÅ ALLA BARN KAN SE Rufus mamma Elin målade tavlan som nu ska få hänga i korridoren på barnavdelningen, där Christian Johansson är klinikchef.

Tavla som tack för livräddning

Barnavdelningen på Ålands centralsjukhus och barnläkare Christian ”Snuffe” Johansson får en tavla som tack för att ha räddat livet på konstnären Elin Mattssons son Rufus.

Tavlan ska hänga i korridoren på barnavdelningen så att alla barn som kommer dit kan se den.
För sex år sedan kom då två veckor gamla Rufus Mattson till akuten på Ålands centralsjukhus med hjärtsvikt. Barnläkaren Christian ”Snuffe” Johansson ringdes in på en gång och en stund senare flögs Rufus i helikopter till Uppsala för intensivare vård.

Nu har Rufus mamma Elin Mattsson målat en tavla som hon donerar till Snuffe och barnavdelningen som tack för att de, som hon säger, räddade livet på Rufus.

– Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om Snuffe varit på semester just då, säger hon.

Tavlan föreställer en gammaldags nalle med brutet ben och kryckor som tittar ut över solnedgången. Elin berättar att hon hoppas att tavlan kan ge lite hopp till andra barn som är sjuka.

Rufus är själv med vi överräckningen av tavlan. Snuffe frågar Rufus var han tycker att tavlan ska hänga och Rufus svarar någonstans där alla barnen kan se den.

– Tack för att du räddade mitt liv, säger han till Snuffe och ger honom en bamsekram.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!