DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>SATSAR VIDARE Christian Ekström satsar tillsammans med sambon Johanna Dahlgren på ett livsstilscentrum i gamla Grelsby sjukhus. Också boende, bed & breakfast och aktiviteter finns med i planeringen. Bilden är från invigningen av Stallhalla 2013.

Storsatsning på turism i Grelsby

– Ett gigantiskt projekt!

Så sammanfattar Christian Ekström satsningen på det blivande livsstilscentret Stalldalen i tidigare Grelsby sjukhus huvudbyggnad och personalbostäder.
Bolaget Ekström & Dahlgren satsar alltså stort på att utveckla turismen på Åland, framför allt för att förlänga säsongen och skapa anledningar för besökare att åka till Åland.

Bolaget driver i dag Pub Stallhagen och Stallhalla som ligger mindre än 400 meter från Grelsby gamla sjukhus som byggs om av ägaren Tomas Sundberg. Som bäst planeras en gång- och cykelbana mellan det tidigare sjukhuset och Stallhalla.

Två av husen på sjukhusområdet har byggts om till bostadslägenheter. Ekström & Dahlgren arrenderar de två övriga byggnaderna på området.

– Vi har länge tittat på möjligheten att ordna boende i området för besökare och i höst börjar vi inreda 17 rum med 37 bäddar för bed & breakfast i de tidigare personalbostäderna där det finns ett jättestort kök.

Verksamheten i huset inleds redan den 1 maj när Johannas hembageri flyttar in. Efter semestrarna är det dags för massör och frisör att starta eget i huset.

I etapp två byggs den gamla huvudbyggnaden om till lägenhetshotell. Antalet rum är ännu oklart.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!