DELA
Foto: <07_Bildrubrik>SKÖNHET Fastigheten Sjölejonet 3 i hörnet av Döbelnsgatan och Kungstensgatan ritades av arkitekten och byggmästaren Mauritz Lundstedt och byggdes 1907-08.

Stora fastighetsaffärer för Alandia

Alandia försäkring har sålt sina fastigheter i kvarteret Sjölejonet i centrala Stockholm.

Det handlar, enligt svenska medier, om åtskilliga miljoner.
Nya Åland berättade i april i fjol att Alandia skall sälja tre fastigheter på totalt 6 800 kvadratmeter i centrala Stockholm. De ligger samtliga i kvarteret Sjölejonet i hörnet av Döbelnsgatan och Kungstensgatan. Nu är de fastigheterna sålda.

– Vi bedriver dels försäkringsrörelse och dels placeringsverksamhet för att tryggt och med avkastning förvalta de pengar kunderna betalar in i form av premier. Försäljningen var en helt normal transaktion inom vår placeringsverksamhet, säger Alandias vd Leif Nordlund.

– Vi har ägt fastigheterna i drygt tio år och ansåg att det nu var en lämplig tid att sälja. Mer än så kan jag inte säga, vi kommenterar aldrig enskilda affärer.

Leif Nordlund avslöjar följaktligen inte vad man fått för fastigheterna.

Enligt svenska Fastighetsvärlden såldes de två första till en bostadsrättsförening för 161 miljoner kronor, det vill säga drygt 17 miljoner euro.

Vad priset blev för den tredje fastigheten, Sjölejonet 3 som nyligen såldes till Göteborgsbolaget Sigillet, avslöjar Fastighetsvärlden inte.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!