DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>EGET KONCEPT På Åland känner man sina bankrådgivare. Det gör man nödvändigtvis inte längre i storstäderna och det utnyttjar Ålandsbanken fullt ut.

Stora aktievinster för Ålandsbankens ägare

Ålandsbankens aktier har stigit med över en tredjedel i år.

För storägaren Anders Wiklöf betyder det plus 19,7 miljoner på ett halvår.
För en vecka sedan skickade Ålandsbanken ut en vinstvarning inför halvårsbokslutet. Banken är på väg mot ett utmärkt resultat, kanske det bästa någonsin.

Men det är givetvis inte bara banken som är en vinnare. Man behöver bara titta på aktiekursernas utveckling under de senaste sex månaderna för att inse att det finns en hel del glada aktieägare.

Den 15 januari låg A-aktien på 12,10 euro och B-aktien på 11,80. I går var motsvarande siffror 19,50 och 17,10, A-aktien har ökat med 7,30 och B-aktien med 5,30.

Aktiernas värde har gått upp drygt 57 procent i år och nästan 120 procent i ett tvåårsperspektiv.

Ålandsbankens marknadsvärde är i dag cirka 274 miljoner euro.

Bankens i särklass största privata ägare, kommerserådet Anders Wiklöf, har en femtedel av aktierna som i dag är värda sammanlagt drygt 55 miljoner euro.

För hans del innebär halvårsbokslutet, som presenteras nästa vecka, en värdestegring på cirka 19,5 miljoner euro på bara sex månader.

– Det är en extremt bra kursutveckling, säger Wiklöf som i övrigt avböjer från att kommentera med hänvisning till sin position i banken.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!