DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>SAMLADE KRAFTER Från vänster Maria Mäntylä, polismästare Maria Hoikkala, Regnbågsfyrens viceordförande Tage Lindfors, Postens personalchef Johan Haglöf, stadsdirektör Barbara Heinonen, Postens ekonomichef Johan Sundblom, Jenny Lantz, organisationssekreterare på Ålands handikappförbund Anne Sjökvist, Igge Holmberg från Ålands litteraturförening, Jessica Sundberg från Natur och miljö, Maria Antman, ordförande för Regnbågsfyren och projektledare Sofia Enroos.

Stor uppslutning bakom Åland Pride

Åland Pride har ökat både i samarbetspartners och aktiviteter.

Nytt för i år är bland annat lunchföreläsningar. Invigningstalare är polismästare Maria Hoikkala och stadsdirektör Barbara Heinonen.
– Vi är helt överväldigade, rörda och stolta, säger Regnbågsfyrens ordförande Maria Antman om uppslutningen bakom årets Pridefestival.

Åland Pride har en drös nya samarbetspartners och bjuder bland annat på teaterpjäs, virkverkstad, regnbågsmässa och dragworkshop. Nytt för i år är också en föreläsning på teckenspråk med Malin Johansson, som är engagerad i de Dövas förbund i Sverige.

– Inom handikapprörelsen pratar man sällan om sexualitet och i den mån man gör det är inget annat än heternormativ sexualitet, säger Anne Sjökvist på Ålands handikappförbund som är en samarbetspartner i år.

Bland nykomlingarna hittar vi bland annat Ålands litteraturförening som ordnar normmedvetet litterärt program för barn, Ålands Natur och Miljö som föreläser om Transistion Movement, Posten Åland och Alandica, som presenterar en monolog av Alexa Lundberg.

– Det handlar om att ha en manskropp, men vara en kvinna i själ och hjärta, säger Maria Mäntylä från Alandica.

Festivalen äger rum mellan den 17 och 23 augusti.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!