DELA
Foto: Rasmus Olin

Stökig Halloween-natt

Halloween-fredagen blev stökig för polisen som var fullt sysselsatt med att ta hand om en vandrande Batman, slagsmål och annat bus.

Totalt gjorde polisen 22 ingripanden.

Vid midnatt iakttog polisen en person på Nygatan som uttalade obsceniteter och störde andra. Polisen skjutsade ut personen på landet.

Vid ettiden på natten bad en lägenhetsinnehavare om hjälp med att avlägsna en person. Polisen grep personen eftersom man bedömde att det inte hade räckt att bara avlägsna personen.

Klockan 2 kom larm om ett större slagsmål på en servicestation i Mariehamn. Situationen lugnade ner sig när polisen kom och alla fick lämna platsen.

Samma tid inträffade en misshandel i en bar i Mariehamn. Polis och ambulans kallades till platsen och en anmälan om misshandel har gjorts.

Batman på Nygatan

Strax före halv sex på morgonen påträffades Batman gående längs Nygatan där han vakade över staden, skriver polisen i sin rapport.

– Polisen stannade och pratade några väl valda ord med denne nattens väktare. Efter en stunds samtal beslöt sig Batman för att avslöja sin identitet och det visade sig vara en ålänning. Personen uppgav att han hittat denna dräkt och att han önskade att ägaren skulle höra av sig. Även spindelmannens dräkt hade påträffats.

Dräkterna gavs till polisen och finns att hämta på polisstationens hittegodsavdelning.