DELA
Foto: <07_Bildrubrik>SCENISK TRIO Divine består av Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura.

Sopraner med superkrafter

Trion Divine som uppträder på Andersudde på lördag har ett uppdrag – att föra ut operan till precis alla.
Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura sjunger opera men också moderna klassiker som Time to say goodbye. Nyan ringde upp Gabriella Lambert-Olson.

Hur känns det att uppträda i samma sammanhang som Il Divo?

– Helt fantastiskt. När jag startade Divine 2007 var jag faktiskt inspirerad av Tre tenorer och Il Divo. Jag märkte att det inte fanns någon liknande grupp med kvinnor.

Ni är tre sopraner. Hur funkar det?

– Det går utmärkt eftersom vi har olika röstfärg. Caroline är en koloratursopran som sjunger väldigt höga toner väldigt snabbt, medan jag själv är en lyrisk dramatisk sopran som sjunger lite kraftigare, lite som en laser. Jacqueline är en lyrisk sopran. Hennes röst är väldigt mjuk och böjlig, som sammetschoklad. Det är tre olika superkrafter.

Vad vet ni om Röster för Östersjön?

– Det är en välgörenhetskonsert där biljettintäkterna går till att rädda Östersjön, och det är helt fantastiska Anders Wiklöf som ordnat det. Vi åt middag med honom i Stockholm för några månader sedan – vilken historia! Att börja med två tomma händer och bygga upp ett imperium, och sedan använda pengarna till att göra saker för andra. Det är fint.

Vad säger du till besökare som inte är vana vid opera?

– Folk brukar gilla det vi gör fastän de vanligtvis inte tycker om opera. Jag tror det beror på att vi berättar vad vi sjunger om, har en nära kontakt med publiken och dessutom gärna sjunger på svenska. Vi bjuder på mycket glädje och driver med oss själva. Vi hoppas att det kommer många som inte gillar opera!

Vad ska ni ha för kläder på er?

– Det blir tre olika klänningar i guld, vitt och rött. Väldigt glittrande. De vita hade vi på nobelfesten och de röda är helt nya. Resten får bli en überraschung.