DELA

Söndagspromenad på eget vis

Att samla in pengar till cancerfonden. Det är orsaken till att sommarålänningen Erik Fellman bär sin kompis ett helt varv runt Kungsholmen i Stockholm idag.

– Det känns nervöst, jättespännande och roligt, säger han.
Idag tar Erik Fellman sin kompis Helena Olmås på ryggen för att vandra Kungsholmen runt. Evenemanget går under namnet ”Bär en vän för Cancerfonden” och syftet med promenaden är att samla in pengar till Cancerfonden.

– Så länge knän, rygg och ryggsäck håller ska det gå bra. Utmaningen blir nedförsbackarna, säger han.

Både Olmås och Fellman har sett cancerns verkningar på nära håll då sjukdomen drabbat deras familjer. Det är erfarenheterna av sjukdomen som är en av anledningarna till att man nu gör promenaden. Idén till promenaden föddes efter att Fellman frågat om Olmås ville simma runt Kungsholmen tillsammans med honom. Hon sade ja, men på ett villkor. Att han skulle bära henne ett varv runt Kungsholmen först.

– Min första tanke var att det inte kommer gå, säger han.

Men efter han sett hur Olmås vandrat in över 160 000 kronor till förmån för Cancerfonden då hon var i NyaZeeland tog han tag i saken och började hårdträna inför den en mil långa promenaden. Fellmans initiativ har uppmärksammats av ett flertal medier i Sverige och när den cirka sju timmar långa promenaden är över hoppas man ha samlat ihop 60 000 kronor.

– Vi satte målet högt. Vi får se hur det slutar men redan nu har vi fått in en del pengar så det bådar gott. Alla pengar som vi får in är bra pengar, säger han.

Duon börjar promenaden 09.00 svensk tid.