DELA
Foto:

Sol- och vårhärvan utvidgas till utlandet

Många personer har förhörts om de grova brott som en åländsk man misstänks ha begått mot en sjuk och värnlös äldre dam som han gift sig med.

Ännu återstår mycket arbete.
Nya Åland berättade för ett par veckor sedan om den förundersökning som pågår mot en åländsk man som misstänks för att ha sol- och vårat en äldre kvinna som svindlats på sin egendom. Utredningen görs i Åbo där mannen tidigare bott tillsammans med kvinnan som är i 80-årsåldern.

Kvinnan äger en fastighet i Mariehamn. I de handlingar som Nya Åland har tillgång till framgår att mannen i något skede har försökt pantsätta fastigheten och att de misstänkta brotten också har förgreningar i USA.

De brott han utreds för är allvarliga – grov förskingring, grovt ocker och försök till grov förskingring.

Men det kommer att dröja innan förundersökningen är klar. Förundersökningsledaren i Åbo berättar för Nya Åland att det som kan göras i Åbo och på Åland har gjorts och att ”väldigt många personer” har förhörts av polis.

– Det är en svår utredning som startade för knappt ett år sedan. Det som gör det krångligt är att vi är beroende av utländsk hjälp för att få den delen av förundersökningen gjord.

Förundersökningsledaren kan därför inte ge ens en ungefärlig tidpunkt när förundersökningen är komplett, än mindre när åtalsprövning görs av åklagare.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!