DELA

Skarvpizzan gav förstapris

Pub Niska med med Tomas Strandvik och Michael Björklund utsågs till Bästa skördefestrestaurang år 2016. Priset offentliggjordes under Skördefesten Efterfest och tillika Skördefestens vänners höstmöte i onsdags, skriver Liz Mattsson i ett pressmeddelande .

Pub Niskas skarvpizza som serverades under Skördefesten gick hem hos besökarna enligt juryn.

Motiveringen till priset lyder:

– Pub Niskas skarvplåtbröd under årets skördefest blev en succé. De belönas för en kontinuerlig utforskning av sitt närområde efter råvaror och smaksättare och för att skapat en underhållande koppling i matupplevelsen mellan en populär rätt och en inte lika omtyckt predator. För en gastronomisk destination som får gästerna att känna sig väl omhändertagna och inspirerade och där service går hand i hand med en mysig, ren och hemtrevlig miljö.

Priset delades ut för fjärde året i rad och baserar sig på besökarnas röster. Priset delades ut av Ny nordisk mat tillsammans med Ålands producentförbund.

Man valde också styrelse för Skördefestens vänner och ordförande Conny Rosenberg återvaldes liksom styrelsemedlemmarna Fredrik Björklund (Eckerölinjen) och Magnus Krantz (Visit Åland). (ns)