DELA

Skadegörelse och stöld i Mariehamn

Elektronikaffären Midax utsattes för stöld och någon bröt sig in i en av tekniska verkens lokaler.
Under natten till onsdag utsattes elektronikaffären Midax på Ålandsvägen 32 i Mariehamn för stöld. En sten hade kastats in genom entrédörren och på så vis tog man tagit sig in i lokalen. Telefoner, surfplattor och bluetooth-högtalare fanns bland stöldgodset. För tillfället undersöker man, med hjälp av serienummer, exakt vad som stulits och till vilket värde.

–Det är tråkigt det som hänt, säger butiksinnehavaren Johan Sommarström.

Senare samma natt gjorde någon ett inbrott i en av tekniska verkens lokaler. Larmet kom 4.30. En gärningsperson har brytit sig in i ett låst skåp och stulit en kontantkassa på en mindre summa pengar. Man upptäckte också att en mindre brand hade härjat, men man har ännu inte kunnat klargöra brandorsaken. Fastighetschef vid Mariehamns stad Johan Nordström tvivlar inte på att det är gärningspersonen som har anlagt branden.

– Finns inte riktigt några andra möjligheter. Antagligen har någon startat branden för att dölja sina spår.

Tror ni att brotten har ett samband?

– Vi har ingen orsak att tro det, säger förundersökningsledare Antero Lehtonen på polisen.

Har ni några misstänkta?

– Nej, ingenting vi kan gå ut med. Vi vet inte heller om det är en eller flera personer som har begått respektive brott.

Polisen söker vittnen och information till båda fallen. Har du sett något misstänkt? Kontakta polisen tipstelefon på 040 847 9550.