DELA

Sexbrottsanklagelser mot Budd

En ung kvinna anklagar åklagare Jens Budd för att ha tvingat henne till sexuell handling i hans lägenhet på midsommardagsmorgonen. Kvinnan är svarande i ett brottmål där Budd är åklagare. Det framkommer i ett pressmeddelande från Centralkriminalpolisen.

Såhär står det i pressmeddelandet från centralkriminalpolisen, CKP, som skickades ut i morse:

”Båda parterna har varit på restaurang Arkipelag under midsommardagens småtimmar i varandras sällskap tills restaurangen stängts. Efter det har de förflyttat sig till fots till en privat lägenhet i Mariehamn där inga andra personer varit närvarande.

Efter ankomsten till lägenheten har kvinnan börjat signalera genom social media med sin sambo om sin belägenhet. Sambon har ringt till polisen och begärt hjälp till adressen.

Polisen har anlänt till platsen femtiden på morgonen. Efter preliminära diskussioner på platsen har polisen tagit kvinnan med sig till polisstationen där hon gjorde brottsanmälan mot åklagaren. Kvinnan är svarande i ett brottmål i vilket Budd har varit verksam som åklagare.

Enligt ursprungliga anmälan kvinnan uppgett att hon tvingats till sexuell handling i lägenheten samt att det har varit tal om tjänster och gentjänster mellan parterna i anslutning till ovan nämnda rättsprocess. Sedermera har kvinnan dragit tillbaka sitt påstående om tjänster och gentjänster. På grund av förhören är parternas beskrivningar om händelseförloppet under kvällen och morgonen motstridiga.

Polisen utreder alternativa brottsbeteckningar och därigenom kan båda parterna eventuellt vara misstänkta för brott.”