DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>NATURLIGT Att vara glad är något som faller sig naturligt för Sandra Helsing och hon blir positivt överraskad när Nyan ringer för att överräcka rosen. Gungstolen på verandan är hennes favoritplats.

Sandra sprider naturlig glädje

Bara av att träffa på Sandra Helsing gör att man piggnar i. Hon är så full av liv och energi, och har ett skratt som hörs vida omkring. Att vara en del av hennes familj måste vara toppen! Och att vara vän är inte helt fel det heller.

Varför sprider du glädje?

– Det är gratis och det är något som kommer otroligt naturligt för mig. Tänk om alla bara var glada. Att jag bara genom en så enkel sak som att vara glad kan göra någon annan glad, det är fint.

Har du medvetet gått in för att vara en glädjespridare?

– Nja, det vet jag väl inte, men medvetna val måste man ju göra. Jag gör ett medvetet val varje morgon att vara glad.

Hur orkar du med vardagen?

– Genom att vara glad. Och tacksam, förstås. Jag försöker att hela tiden tänka på det jag är tacksam för, som att jag har min fina familj, mina nära och det här huset.

Förstår alla din humor/din vänlighet?

– De som känner mig vet att det är så här jag är. Det är ingen falsk eller påtvingad gladhet. De vet att det också kan vara tvärt emot.

Vad får dig att le?

– Det här, säger Sandra och ser ut över gården där barnen leker och familjens hund strosar runt.

– Folk som är vackra på insidan. Godhet, folk som vill göra gott och funderar efter. Då blir jag glad.

Vad gör du när du är ledsen eller arg?

– Då gråter jag och är arg. Jag är med min familj, man måste kunna visa alla känslor. Det är inget farligt, det är bara känslor. För att kunna vara glad och på underbart humör måste man också kunna släppa fram andra känslor.

Brändös glädjespridare sökes!

Glädjespridarna brummar vidare och näst på tur är Brändö. Skicka in namn och motivering till tavling@nyan.ax senast på onsdag den 5 augusti klockan 17.00.