DELA
Foto: Annica Lindström<07_Bildrubrik>MEDVERKANDE Freddy Friberg från DNV-GL, Lars Janlöv från Alandia, finansminister Mats Perämaa och initiativtagaren Eva Mikkola-Karlström.

Rekordstor mässa samlar sjöfarten

Större än någonsin. Det lovar Eva Mikkola-Karlström att årets upplaga av Sjöfartens dag ska bli.
Enligt nuvarande uppgifter är över 70 utställare på väg till mässan som arrangerades för första gången 2001. Då var mässan främst en rekryteringsmässa där studenter och rederierna skulle få chansen att träffas. Nu har evenemanget vuxit så att också shippingindustrin. Nu räknar arrangörerna med mellan 1 000 och 1 500 gäster på Alandia på torsdag om en vecka.

Årets tema är nätverkande.

– Poängen är inte att alla ska ha en stor och flashig monter utan att vi tränger i hop alla och försöker skapa en bild av att alla var här.

Ett tecken på att mässa också upplevs som viktig utanför Åland är, enligt arrangörerna, det faktum att kommunkations- och Ålandsminister Anne Berner (C) deltar, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Enligt finansministern finns det inga brännheta frågor på bordet just nu. Men vilka konsekvenser den hackande ekonomin i Finland får utgör ändå ett bakomliggande hot.