DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Rekorddeltagande i Skördefesten

Aldrig förr har deltagandet varit så stort, konstaterar arrangörerna bakom Skördefesten. I år deltar 20 öppna gårdar, 15 skördefestrestauranger och 16 plåpp åpp aktiviteter.
Skördefesten kan nu presentera sitt program för höstens fest.

– Flera nya intressanta gårdar deltar där unga entreprenörer finns bakom kulisserna, bland annat mjölkgården Haga Kungsgård och Mattas i Finby med nybyggt gårdsmejeri, säger verksamhetsledare Liz Mattsson.

Eckerö kommun står för invigningen och satsar på olika aktiviteter, även i Lumparland är man på gång med många aktiviteter och en ny öppen gård. Skördeloppet kommer att anordnas som plåpp åpp aktivitet.

– Vi är mycket glada att ha med skärgården i evenemanget. Att både Jurmo och Sottunga valt att delta i Skördefesten är jätteroligt.

Årets tema för Skördefesten är barn och mat. Tema kommer att lyftas på olika sätt under Skördefesten.

– Bland annat anordnar Marthorna plåpp åpp på temat. Genom smakpasset ”våga smaka” kan barnen på ett roligt sätt lockas att smaka på nya råvaror och maträtter som de hittar runt om på Skördefesten.

Den 25 mars klockan 18 hålls Skördefestens startmöte på Ålands lyceum. Charlotta Ranert från Skånes matfestival inbjuden för att ge inspiration till deltagare och arrangörer.