DELA
Foto: Jonas Edsvik

Rätt händelserik helg för polisen

Helgen har varit rätt så händelserik för polisens del. Sett till det som hänt har det inte varit en lugn midsommar, sammanfattar överkonstapel Peter Sjöblom.

Bland annat kraschade en person sin bil in i ett garage i Finström på midsommaraftonskvällen. Föraren fördes med ambulans till sjukhuset men hade inga allvarliga skador. Däremot hade föraren 3,3 promille alkohol i blodet och misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

En annan bilförare togs för rattfylleri Mariehamn under kvällen. Föraren hade cirka 1 promille alkohol i blodet enligt polisens alkomätare.

En singelolycka skedde i Saltvik på midsommardagens morgon då en förare tappade kontrollen över bilen och åkte ner i diket. Föraren var inte alkoholpåverkad, uppger polisen. Föraren fördes till sjukhuset för kontroll.

En person uppträdde aggressivt i sitt hem i Mariehamn under midsommaraftonskvällen. Polisen alarmerades när hen lämnade bostaden med ett eggvapen och efter ett tags sökande hittades personen i hemmet igen. Då hade situationen också lugnat ner sig.

En misstänkt misshandel skedde utomhus vid ett bostadsområde i Hammarland under natten. .Det var två personer som kommit ihop sig men ingen av dem fick allvarligare skador. Polisen utreder ärendet.

Sammanlagt fyra personer greps under kvällen och natten till midsommardagen av polisen. Alla gripna hade druckit så mycket alkohol att de var oförmögna att ta hand om sig själva. (as)