DELA
Foto: Oliver NyholmSJÖVETT Jens Mattsson och Andreas Perjus upplyste sjödagarnas besökare om sjösäkerhet och rekommenderar de som far ut på sjön att hålla koll på väderprognosen.

Räddare i nöden på sjödagarna

När Ålands sjödagar öppnade dörrarna i dag möttes besökarna av segelfartyg från Grönland, räddningsbåtar och en uppsjö av åländskt hantverk.
Det vimlade av folk på sjödagarnas invigningsdag och temat för dagen var sjösäkerhet. Det uppmärksammades genom att bland andra Ålands sjöräddningssällskap, polisen och Folkhälsan var på plats och berättade om sin verksamhet.

Andreas Perjus är en av sjöräddarna som pratade med besökarna. Han hoppas att fler ska lockas att gå med i verksamheten.

– Det är kul att vara här och berätta om sjösäkerhet. Vi vill kunna upplysa folk om vår organisation och få fler frivilliga att gå med. Man behöver ingen förkunskap för att gå med, bara ett brinnande intresse.

Anders Perjus säger att han uppskattar det breda utbud av sevärdheter som sjödagarna har att erbjuda.

– Jag tycker om atmosfären. Det är riktigt nice. Här finns allt från vikingaskepp till toppmoderna räddningsfartyg. Det är bra att det är så brett.

På bilden syns Andreas (till höger) tillsammans med sjöräddarkollegan Jens Mattsson.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!