DELA
Foto: Stefan Öhberg

Polisen utreder bränslestölder med mera

Fyra förare bötfälldes i samband med polisens trafikövervakning utanför en skola på landsbygden i går, samtliga för fortkörning. Det framgår i polisens senaste utskick. En av förarna delgavs körförbud i tio dagar.

I Mariehamn påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Mariehamn greps en person på basen av polislagen efter att ha uppträtt aggressivt mot ordningsvakter i en hamnterminal. Ytterligare en person greps på basen av polislagen, då för att skydda hemfriden i en gemensam bostad.
Under morgontimmarna greps ännu en person efter att ha påträffats av väktare med att utföra skadegörelse vid sjukhuset. Personen misstänks därtill för skadegörelse begången i polisens cellavdelning samt för ordningsförseelse.

Polisen kallades under natten till en fastighet i Mariehamn där en person anmäldes ha tagit ett allmänt utrymme sin besittning. Ingen misstänkt kunde påträffas eller identifieras.

Polisen har under dygnet fått in anmälningar gällande stölder ur båtar. Det har främst rört sig om bränslestölder. Polisen uppmanar alla att se efter sina och andras båtar samt gärna tömma dem på värdeföremål när de lämnas.  Brott gällande detta har registrerats i östra Jomala och norra Lemland. Polispatruller övervakade småbåtshamnar under natten.