DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>PIRATER Noah och Jonah Ökvist tyckte att det var roligt att gå på skattjakt.

Piraterna på jakt efter sin skatt

Vill du veta om du är lika lång som Peppi Pirat? Eller kanske hjälpa Kapten Kabom att samla in fula ord? Eller är du rentav nyfiken på den stora skatten som ligger gömd någonstans i Sjökvarteret?

Då kanske piratrundorna är något för dig.
Det är inte bara för vuxna som det finns saker att göra under Ålands sjödagar i Sjökvarteret, utan även barn har flera olika aktiviteter att prova på.

Innan piratrundan börjar får alla deltagare välja piratkläder och varsin tatuering. Det finns även guldringar att nypa fast i kläderna, andra smycken och krokar att trä på handen.

Det första vi stöter på är ett gäng stora rostiga ankare. De har en gång tillhört ett stort piratskepp, berättar Mina Ahmadi som är en av ledarna under rundan. Alla får försöka lyfta ankaren, men de är väldigt tunga.

Vi hittar flaskpost, en hinderbana och till slut även Kapten Kaboms stora burk där han samlar på fula ord. Nu är det bara en sak som fattas, och det är ju så klart skatten. Men var kan den finnas?

Den hittas snabbt.

Efter rundan är det ett gäng glada pirater som återvänder till startpunkten. Händerna är fulla av skattkartor, svärd och guldpengar. Jonah och Noah Ökvist tycker att det var roligt att de fick varsitt svärd på slutet.

– Det bästa var skatten, säger Jonah.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!