DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>GENERAL I SIDENKJOL Så har Annette Gammals kallats sedan 1980-talet. – Det var kanske inte menat som en komplimang men det var så jag tog den. Det är den bästa komplimangen jag har fått.

Över 40 år i maktens tjänst

När kanslisekreterare Annette Gammals började jobba i förvaltningen 1974 var flera av de nuvarande lagtingsledamöterna inte ens födda. I över 40 år har hon varit i maktens tjänst.

I dag går hon i pension från sitt livsverk.
Egentligen skulle Annette Gammals ha fått gå i pension redan i oktober förra året. Men passionen till jobbet fick henne att stanna lite längre. Helst skulle hon ha stannat kvar över lagtingsvalet.

– Jag älskar val. Men man vet inte hur längre man får vara frisk och hur länge livet varar. När man är i den här åldern finns det roligare saker att göra än att sitta på jobbet åtta timmar om dagen.

Jobbet som kanslisekreterare är hennes livsverk. Ett jobb hon tycker mycket om men som hon inte tror att hon kommer att sakna.

– Om jag skulle vara 44 år nu skulle jag vara glad att få jobba 20 år till på lagtinget. Men nu är jag färdig med den här delen av mitt liv.

Det bästa med jobbet är att ”cheferna” byts ut genom val vart fjärde år, tycker hon.

– Det betyder variation och ingenting stagnerar. Jag tycker om att det händer saker hela tiden.

Hur ska du fira?

– Jag ska inte fira så mycket för jag vill gå i arbetets tecken och det har respekterats.

Vad ska du göra nu?

– Leva vardagsliv.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!