DELA

Nytänkande seminarium kommer till Åland 2017

Det finlandssvenska inspirationsseminariet Kick Ass LIVE kommer till Åland.

– Det här är någonting som aldrig har gjorts på Åland förut, säger Kalle Ulff som är entreprenören bakom projektet.
Individen ligger i fokus när inspirationsseminariet Kick Ass Live arrangeras på Alandica i Mariehamn i maj nästa år.

– Det är individerna som bygger företagen. Det är det som måste vara utgångspunkten. Om åtminstone en person blir inspirerad av seminariet. Då har vi lyckats, säger Ulff.

Utveckla företag

Med evenemanget vill man leverera ett potpurri av inspiration, energi och handfasta verktyg för att kunna utveckla företaget, sig själv och sitt arbete. Eventet samlar talare och coacher från hela Norden och idrottaren Anja Pärson och säljcoachen Mika D. Rubanovitsch är två av talarna som kommer att stå på scenen under evenemanget.

– Det handlar om att ge konkreta verktyg för att utvecklas men göra det på ett lättsamt och inspirerande sätt. Lite konkret och lite flum. Det är en bra kombo, säger Ulff.

Att seminarium förknippas med gubbar i kostym är någonting som arrangören vill komma ifrån.

– Vårt mål är att ruska om lite. Vi vill sätta en ny standard för den här typen av event. Det ska vara nytänkande och fräscht. Någonting vi själva skulle vilja gå på, säger han.

Förkärlek för Åland

Årets seminarium hölls i Vasa. Orsaken till att man valt att lägga 2017 års seminarium på Åland är enkel.

– Här finns en historia av att göra annorlunda och tänka nytt. Det passar väldigt bra att arrangera den här typen av seminarium här. Vi ser att intresse finns. Sedan har jag en förkärlek för Åland också. Det är lite som Finlands Göteborg, säger han.