DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>PÅ VÄG UPPÅT Stallhagen satsar långsiktigt, förklarar vd Jan Wennström.

Stallhagen satsar på Japan

Bryggeriet försöker slå sig in på den japanska och den belgiska marknaden.
Tillsammans med tio andra finländska företag ska Stallhagen åka till livsmedelsmässan Foodex i Japan. För att kunna åka ansöker bryggeriet om 18 500 euro från landskapet. Pengarna ska gå till utställningskostnader, resor, konsultarvoden och tolkar.

Enligt ansökningen ska resan leda till en 20 procentig ökning i omsättning. I dag går 50 procent av ölet som bryggeriet producerar på export.

– Det här är ett långsiktig mål. Japanerna gör inte affärer på ett handslag. Vi jobbar också på Belgien och USA och tror att vi kan öka omsättningen med 20 procent under en 2-årsperiod. Vi tror inte att vi kommer att se omedelbara resultat utan vi vill bygga upp vårt varumärke långsiktigt för eventuell export när vi har kapacitet för det, säger bryggeriets vd Jan Wennström.

Anledningen till att det blev just Japan är att den asiatiska marknaden har en stor köpkraft.

– Där finns det tillräckligt med människor för att en liten nischprodukt ska kunna tränga sig in där. Japan har 127 miljoner invånare så du behöver inte så många som blir intresserade av ölet för att det ska bli en stor försäljning ur vårt lilla bryggeris synvinkel.

Läs mer i papperstidningen!