DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>PRISAD Annica Lindström är en av sju redaktörer som hyllats för en satsning mot mobbning.

Nyan-reporter hyllad för grävjobb

Nyan-reportern Annica Lindström har hyllats för ett projekt om mobbning för svenska Yle.
När den finländska utbildningsfonden Kuora delade ut priser för fjolårets bästa radio- och tv-satsningar gick ett hedersomnämnande till Yles satsning #TaDetPåAllvar – Fixa mobbningen.

Annica Lindström, som nu är politisk reporter på Nyan, var med från början. Teamet inspirerades av Aftonbladet som hade gjort en liknande granskning i Sverige.

– Det blev ett öppet gräv där vi tog med publiken. Responsen var överraskande stor. Vi fick ta emot över tvåhundra berättelser, de flesta kom via webben. Deltagare i olika åldrar, från skolelever till sjuttioåringar, berättade hur mobbingen hade påverkat dem. Alla berättelser lades ut på webben. Vi anonymiserade alla men en av deltagarna blev kontaktad av en mobbare som hade känt igen sig och bad om ursäkt.

Sju personer ingick i projektgruppen som får dela på 7 000 euro. Annica Lindström vet vad hon ska göra med sin del av priset:

– Jag har jobbat så mycket att jag måste betala tillbaka studiestöd.