DELA
Foto: Johan Orre<07_Bildrubrik>TVÄTTLINA En tvättlina i regnbågens alla färger hänger utanför Nya Ålands redaktion hela veckan.

Nyan hänger regnbågstvätt

En tvättlina i regnbågens färger är ett konstprojekt för att visa sitt stöd till alla människors lika värde.

Från och med igår hänger en sådan tvättlina utanför Nyanhuset i Dalbo.
”Tvättlina – en vänlig gest” är ett samfundskonstprojekt där alla som vill visa sitt stöd till alla människors lika värde bjuds in att hänga ut tvätt i regnbågens färger, fotografera det och tagga #tvattlina.

Konstnärerna Ilar Gunilla Persson och Heidi Lunabba startade projektet i samband med Jeppis Pride juli 2014 i Jakobstad i Finland. Sedan dess har tvättlinan spritt sig till övriga världen.

– Du kanske ser det som en självklarhet att behandla alla lika, men för den som är rädd att möta homofobi kan det betyda mycket att veta att du som vän, granne, kollega eller släkting är välvilligt inställd till HBTIQ -personer, skriver man på hemsida tvattlina.com.

Delta

Tvättlinan kan hängas på gårdsplanen, balkongen, sommarstugan, i bilen, fästas vid cykeln eller som Nyan gör: i trädgården.

Deltagarna uppmanas dokumentera sin tvättlina och tagga dem #tvattlina på Instagram, Facebook eller Twitter eller skicka bilder till rainbowtvattlina@gmail.com om du inte använder sociala medier eller har en sluten profil.