DELA
Foto: Ida JanssonTREFALDIGT Torsdagens stöld på Mjuk & Len följdes av ytterligare två under fredagen.

Nya stölder från Mjuk & Len

Mjuk & Len-tjuvarna från i torsdags är gripna – men nu har ytterligare två stölder skett från butiken i Mariehamn.

En av tjuvarna har hittats.

Den andra är fortfarande på fri fot.

 
De tre tjuvarna som stal parfym från Mjuk & Len i torsdags har gripits av polisen. Enligt expediten Jessica upptäcktes de av tullen under torsdagskvällen – i Grisslehamn.

– Det var några som hade hört att de befann sig ombord på Eckerö Linjen på väg mot Sverige. Av någon anledning blev de sedan stoppade av tullen i Grisslehamn, som då upptäckte att de hade med sig parfymer som inte finns i Eckerö Linjens sortiment, berättar hon.

Personerna greps i hamnen och polisen kontaktade Mjuk & Len.

Stal duschgelé

Men stölderna tog inte slut där. Under fredagen råkade butiken ut för ytterligare två fall av stöld. Jessica berättar:

– I dag (läs: i fredags) upptäckte jag att det saknades en duschgelé av samma märke som parfymerna som stals på torsdagen.

När hon backade bandet på övervakningskameran för att se vad som hade hänt, var det först något annat som fångade hennes uppmärksamhet.

– Jag såg en man som stal en annan parfym. Sedan fortsatte jag spola bandet och fick se ytterligare en man som kom in och stal duschgelén som jag hade märkt att fattades.

Jessica publicerade båda filmklipp på Mjuk & Lens facebook-sida och det dröjde inte länge förrän butiken fick ett samtal av Janne Smeds. Han hade sett klippen och noterat att mannen som tagit parfymen nyligen hade handlat på City Livs.

– Vår butikschef Fredrik Lindqvist gick ut för att se ifall mannen var kvar och hittade honom på La Strada där han fikade tillsammans med tre andra personer. Polisen tog dem allihopa.

Personen som tog duschgelén är dock fortfarande inte gripen.

Tror du att personerna kan vara i maskopi med varandra?

– Det vågar jag inte svara på, säger Jessica.