Tabellettan för svår – ny förlust för ÅU

FOTBOLL. Det bjöds på toppmöte i damernas liga under lördagskvällen. Serieledande Pallokissat från Kuopio gästade ett mulet och lite blåsigt WHA. Inledningen präglades av ett inte helt organiserat spel, men bjöd också på snabba mål.

Det var två lag med olika filosofier som möttes. Medan Åland United försökte spela sig igenom motståndarens försvar satsade gästerna istället på genomskärare och krossbollar mot lagets två spjutspetsar på topp som måltavlor.

Redan i den 7:e minuten lyckades Pallokissat ta ledningen på just en långboll som hittade en fri spelare som lyckades tråckla in bollen bakom en ställd Khym Ramsay.

Till publikens stora förtjusning dröjde det knappt bara nio minuter innan Cynthia Uwak i den 16:e minuten lyckades kvittera efter att ha tagit vara på en miss från motståndarlagets målvakt.

Gästerna var större delen av halvleken det mer offensiva laget och lyckades rätt ofta pressa Åland United högt på ÅU:s planhalva. Det resulterade också i att man tog ledningen i 28:e minuten och fyra minuter senare senare ökade på till 3– 1. Hemmalaget försökte spela upp sig men misslyckades ofta på den sista delen av offensiv planhalva varför de riktigt heta chanserna uteblev.

Andra halvlek

I början av den andra halvleken flyttade United upp sina positioner och tryckte på för att försöka få till en reducering. Till en början såg det inte ut att ge resultat, men man var nära med en stolpträff på ett vasst skott från Cynthia Uwaks. Men så i den 59:e kom äntligen reduceringen. En välplacerad frispark från högerkanten träffade Chloe Jones panna och bollen seglade in över bortalagets målvakt. Trots stor press från United att få till en kvittering var det Pallokissat som istället gjorde 4-2 på en frispark. Den slogs från ca 30 meter och letade sig in i målvaktens vänstra hörn. Resultatet stod sig sedan hela matchen. Åland United får nu sadla om och ta nya tag i nästa match hemma mot TPS den 14:e juni.