DELA
Foto: Erkki Santamala

Niclas Södergård blir ny vd för Crosskey

Niclas Södergård, 46 år, ny vd i Ålandsbanken Abps dotterbolag Crosskey Banking Solutions Ab Ltd. Det skriver Ålandsbanken i ett pressmeddelande.

Han tillträder sin nya befattning den 1 oktober 2021. Han efterträder Thomas Lundberg som varit vd sedan 2012 och som har valt att lämna företaget för att bli vd för Ömsen.

Niclas Södergård kommer närmast från en tjänst som Chief Technology Officer på Crosskey.

– Vi är glada att över att Niclas åtar sig rollen som vd i Crosskey, som för närvarande befinner sig i en mycket expansiv fas. Crosskey har växt till över 300 anställda och får kontinuerligt nya kunder inom den nordiska finanssektorn. Därmed känns det tryggt att vi får en vd som har nästan 10 års erfarenhet av att leda olika enheter inom Crosskey och han har i sina tidigare befattningar visat god förmåga att driva en stabil och effektiv utveckling av sin verksamhet, säger Peter Wiklöf, styrelseordförande i Crosskey Banking Solutions.

– Jag har haft förmånen att leda Crosskeys tekniska utveckling under många år och nu känns det naturligt att ta steget till VD. Crosskey befinner sig i ett spännande skede i tillväxtresan och jag ser fram emot att få ägna all min energi åt den tillsammans med resten av företaget, säger Niclas Södergård.