DELA

Misstänkt terrorattack i Nice

Det finns inga uppgifter om finländare bland offren efter det misstänka terrordådet i Nice, det meddelar utrikesminister Timo Soini (sannf).
Sent igår kväll skakades Frankrike av ytterligare ett dåd rapporterar bland annat FNB. Enligt uppgifter från FNB var det minst 84 som dödades när en lastbil körde rakt in i en folksamling under nationaldagsfirandet i Nice. Till FNB berättar vittnen att offren inte hade en chans. De föll som käglor när lastbilen stormade fram och människor sprang i panik från platsen.

– Frankrike som helhet hotas av islamistisk terror, säger president François Hollande i ett tv-sänt tal.

Enligt Reuters var gärningsmannen i Nice känd av polisen sedan tidigare, men underrättelsetjänsten har inte följt honom.

Inga finländare

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) fördömer attacken och säger att vi inte får ge efter för fruktan eftersom det är just det som terroristerna vill skriver FNB. Han meddelar också att det än så länge inte finns några uppgifter om finländska dödsoffer i attacken i Nice. Totalt 86 finländare har gjort en reseanmälan om att de är i Nice, men det verkliga antalet finländare på orten är större än så eftersom det bara är få som anmäler sina resplaner till Utrikesministeriet.

Finländare på platsen har uppmanats att hålla sig inomhus i enlighet med de lokala myndigheternas rekommendationer.

Är du på plats eller i närheten. Kontakta oss på Nya Åland.