DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>SALTSTÄNKT TRIO – Vi gick all in, snudd på överdrift, säger initiativtagaren Dennis Jansson, som här flankeras av restaurangchefen Sandra Eriksson och designern Eva-Jo Hancock.

Maritim bar hissar segel

Bogspröt, beslag och en hög mast med bom är några av de skeppsdelar som nu sällskapar med Sittkoff-statyn på Torggatan i Mariehamn.

Segelbaren bjuder på mat och dryck i maritim miljö.
Segelbaren vid Sittkoff-statyn i Mariehamn har varit öppen ett tag, men på fredagen var det officiell invigning med både nyfikna åskådare och hungriga matgäster på plats.

Besökarna fick bland annat lyssna på maritim musik spelad av det åländska bandet Iarnród och det belgiska bandet Mal de Mer. På plats fanns också ägaren och initiativtagaren Dennis Jansson som kläckte idén så sent som 28 maj i år.

– Man brukar ibland göra narr av det maritima temat, men vi kände att det kunde bli bra om vi gick all in, snudd på överdrift.

I mitten av Segelbaren står en grov handgjord mast med både bom och segel, och flera detaljer såsom bogspröt och beslag kommer från åländska skepp och vrak.

– Seglet på bommen kommer att fungera som ett vindskydd och det var den största utmaningen att ställa i ordning. Vi har fått låna flera historiska föremål från Sjökvarteret och vi har fått använda föremål som annars skulle ha slängts bort.

På bilden flankeras Dennis av restaurangchefen Sandra Eriksson och designern Eva-Jo Hancock.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!