DELA
Foto: <07_Bildrubrik>FICK FÄNGELSE Mannen dömdes till fängelse i början av februari, men domen har överklagats.

Man fälld för stöldräd på fri fot

Han dömdes till fem månaders fängelse för sju brott.

Mannen, som redan varit frihetsberövad i sammanlagt två månader, har överklagat domen i sin helhet och försätts på fri fot tills det att handläggningen i hovrätten börjar.
Under fyra dagar i november bröt sig den 24-årige mannen sig in i bilar, garage och en lagerlokal i Jomala och Mariehamn och stal diverse saker – från oljetrycksmätare och däck till strålkastare och en bilstereo. Sammanlagt handlar det om 17 målsägande, både företag och privatpersoner som drabbats.

I början av februari dömdes han till fem månaders fängelse för fem stölder, ett försök till stöld och ett försök till bedrägeri.

Mannen har överklagat och samtidigt yrkat på att tingsrättens häktningsbeslut upphävs och att han omedelbart friges. Han har varit frihetsberövad i sammanlagt två månader under ärendets gång.

Hovrätten anser att det vore oskäligt att hålla mannen häktad och förordar att han ska friges omedelbart.

Mannen nekade till brott i tingsrätten och hävdar att det är en hämndaktion från målsägarna. Men rätten ansåg att han kan knytas till stölderna med motiveringen att nästan allt stöldgods återfanns i antingen hans sambos bil eller hemma hos paret.

Läs mer i papperstidningen!