DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>RÄDD Mamman säger att hon av andra föräldrar fått veta att fler flickor utsatts för mobbning, men att hennes dotter verkar vara värst drabbad. Bilden är arrangerad.

Mamma sågar Kiva-programmet

Antimobbningsprogrammet Kiva skola ser bra ut men fungerar inte i praktiken.

Det tycker en förälder vars dotter i flera år har trakasserats av en klasskamrat i en skola på landsbygden.
– Min dotter är en öppen utåtriktad och positiv flicka. Det här har inte tagit knäcken på henne men det här är väldigt jobbigt. Ibland kan hon bli vansinnig och slå på mig. Som det är nu är hon rädd fem dagar i veckan, säger hon..

Hon berättar att problemen började för flera år sen när det kom en ny elev till skolan. Han började slå hennes dotter och andra tjejer.

När dottern berättade om mobbningen för sin mamma kontaktade hon skolan direkt. Då fick hon höra att trakasserierna kunde vara pojkens sätt att försöka få kontakt och att han kanske var ”småkär” i hennes dotter.

– När han reste bort över julen sade dom ”nu får du det lugnt över julen, och sen är det kanske lugnt när han kommer tillbaka”.

Hon har varit i kontakt med skolans chefer och lärare många gånger – utan synliga resultat.

– Det är bara en massa fina ord. Jag har fått höra att det är en process, att skolan ska gå in och punktmarkera pojken. Men mobbningen har inte tagit slut. Och när eleverna går till taxin efter skolan finns det ingen vuxen där.

Läs mer i papperstidningen!