DELA

Villkorlig för misshandel på nattklubb

Sju månaders villkorligt fängelse, dagsböter och ersättning för sveda och värk.
Det blir straffet för en man som tingsrätten har fällt för misshandel på en nattklubb.
Mannen, en svensk medborgare född 1975, skall i juli 2008 ha anfallit en annan man i hotell Arkipelags nattklubb med ett trasigt glas. Offret fick ett skärsår i högra handen som var cirka sex centimeter långt och upp till en centimeter djupt. Ambulans tillkallades och mannen fick läkarvård.
Men vittnesmålen om vad som hände i nattklubben gick isär. Både misshandelsoffret och hans sambo vittnade om att det var den åtalade som hade anfallit honom – något som den åtalade förnekade.
Han hade rest till Åland tillsammans med vänner för att roa sig. Delar av hans sällskap hade under kvällens gång varit inblandat i flera slagsmål. En av vännerna vittnade om att han hela tiden haft den åtalade under uppsikt i nattklubben, och att han var säker på att den åtalade inte hade misshandlat någon.
Men samma vittne hade i förundersökningsförhöret berättat att den åtalade hade varit inblandad i ett slagsmål. Vittnet hade också lämnat baren för att inte bli inblandad i något, och hade sedan fått höra att den åtalade hade blivit gripen. Rättens slutsats blev att inget vittne hade haft fullständig överblick över vad den åtalade hade gjort i nattklubben.
Den som misshandlade offret hade två flätor i skägget och rätten anser att det är uteslutet att någon annan med ”motsvarande skäggkonstruktion” skall ha misshandlat offret.
Läs mera i torsdagens Nya Åland!