DELA

Vill ha hjälp att ge sig av

Denizart Simoes är fast på Åland utan pengar och med en trasig cykel. Nu vädjar han om hjälp.
Nyan har skrivit om den cyklande sydamerikanen Denizart Simoes förut. Då var året 2001 och han behövde ålänningarnas hjälp för att ta sig vidare härifrån. Nu är vi där igen, nio år senare.
– Jag cyklar världen runt, men nu är jag fast på Åland, säger han.
Simoes startade sin färd från sin hemstad Ushuaia i Argentina för tio år sedan. Då sa han att han var på jakt efter kärleken, nu är det en plats i Guiness rekordbok. Han har tillryggalagt cirka 200.000 kilometer och har 100.000 kvar.
– Ramen till min cykel gick sönder i Finland, säger han.
Denizart Simoes saknar pengar att köpa nya delar och vädjar nu om hjälp för att nå sitt mål: att samla ihop 300 euro så han har råd med visum och en plats på tåget på Transibiriska järnvägen.
– Genom åren har jag haft sponsorer och tagit tillfälliga jobb, annars är det omöjligt att ta sig runt. Men efter att jag lämnade Schweiz får jag ingen hjälp. Folk vill inte hjälpa till och ibland har jag inte ens råd att äta. Det är en ny generation där ute, säger han.

Brådskande
Han säger att hans cykel finns i en butik i Mariehamn och är till salu. Han uppger att den är värd 1.000 euro, men att han säljer bort den för de pengar han behöver. Han är också villig att arbeta om någon vill byta pengar mot en tjänst.
– Det är brådskande, säger han.
Han har erbjudits tak över huvudet ett tag hos en familj i Lemland. Han önskar ge sig av snarast och den som vill hjälpa Denizart Simoes når honom per e-post: danicycle@hotmail.com.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax