DELA

Vd-jakten fortsätter för Visit Åland

Visit Ålands nya styrelse försöker nu hitta vägar för att arbeta med verksamheten efter den senaste tidens turbulens.
– Vi har möte varje vecka. Vi behöver en tät mötesfrekvens så här i början, säger styrelseordförande Terese Flöjt.
Visit Åland bjöd i går in sina medlemmar till ett frukostmöte i hotell Arkipelags restaurang. Medan medlemmarna äter frukost får de ta del av en rad presentationer, bland annat av Tiina Björklund från Åland Convention Bureau som visar hur Åland marknadsförs som konferensdestination och Laura Varuas som berättar om hur man kan locka barnfamiljer med hjälp av en barnklubb – Piratklubben.
Dessutom gavs information om den nya broschyr, ”Åland 2014”, som snart ska tryckas upp i 50.000 exemplar och distribueras via bland annat turistbyrån, medlemmarna själva och Stockholms turistbyråer.
Varje måndag ska styrelsen sammanträda så här i början. Fokus för arbetet ligger på att så snart som möjligt hitta en ny vd. Efter att nyrekryterade Andréas Näsman avsade sig uppdraget efter medlemsmötet, har styrelsen åter annonserat ut tjänsten. Ansökningstiden går ut nu på söndag, den 3 november. Hur många ansökningar som har kommit in, vill inte Terese Flöjt avslöja i dagsläget.
– Men vi har också kontaktat de som lämnade in ansökningar i den förra rundan och bett dem skicka in sina ansökningar igen om de fortfarande är intresserade. Under tiden har Tiina Björklund axlat verksamhetsledarskapet.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén