DELA

Trångt med Soul Project

Tretton musiker och sångare samtidigt på Parks bar?
Var ska publiken rymmas när åländska Soul Project spelar i kväll lördag?
På något sätt ska det gå, säger Daniel Andersson, en av bandets fyra blåsare. Det är inte Soul Projects första Parkspelning.
Bandet som mest blandar klassisk soul med klassisk rock uppträder inte så ofta som medlemmarna skulle vilja. Alla har annat att göra så även om de repar någorlunda regelbundet blir det inte många spelningar.
På repertoaren finns måste-låtar som ”Mustang Sally” men Soul Project utgår från Wilson Picketts version och inte The Commitments. Att bandet blandar soul med rock, till exempel Bad Company, är inget stilbrott, säger Daniel Andersson. Många av sextiotalet stora soulartister hade rock och pop på repertoaren.
Bandet har stor medlemsomsättning. Nya den här gången är Alina Sandqvist, sång, Anna Randelin, keyboards, och Carina och Lisette Sommarström på körsång. Trummisen Kim Jansson är kvar fast han fortfarande inte fått tillbaka trumsetet som stals för två månader sedan. Han spelar på ett lånat set.

Tre band på söndag
Dagen efter spelar tre band på Parks ”Sunday pub rock”.
L’Amori gör ett akustiskt set med eget och covers, Tarja’s Threesome med Mia ”Tarja” Raita gör akustiska covers, och skivaktuella Buck Tramp blandar sleaze och punk. (pd)