DELA

Tar avstånd från uppdelning

Ledningen för People Travel Group och ledningen för Eckerö Linjen tar u gemensamt kraftigt avstånd från den uppmärksammade uppdelningen av busspassagerare.
I dag skickade bolagen ut en gemensam kommentar av torsdagens händelse på bussen till Ålandsbåten.
Så här skriver de:
”People Travel Group (PTG) och Eckerö Linjen har ett samarbete där PTG kör bussarna mellan Stockholm och Eckerö Linjens båtar i Grisslehamn. Häromdagen framkom att en busschaufför i samband med ombordstigning på bussen i Stockholm agerat på ett sätt som står i strid med våra värderingar. Ledningen för People Travel Group och ledningen för Eckerö Linjen tar nu gemensamt kraftigt avstånd från det inträffade.
Händelsen strider mot de värderingar som råder i båda bolagen, och man har nu gemensamt tagit initiativ till en rad åtgärder för att säkerställa att passagerare inte upplever att de blir diskriminerade. De båda bolagen har haft informationsmöte med sin personal för att redogöra för de värderingar som ligger till grund för verksamheten. Vidare har man även gemensamt diskuterat åtgärder för att förtydliga rutinerna som gäller vid bussresan.”
Läs med i morgondagens Nya Åland!