DELA

Tallink Siljas Ålandskontor kan få mera personal

Tallink Silja-rederiet inledde förra måndagen samarbetsförhandlingar, men för Ålands del kan det faktiskt betyda flera i personalen.
Kommunikationschef Marika Nöjd säger att allt ännu är öppet, men samarbetsförhandlingarna gäller i första hand försäljningskontoret i S:t Michel. De anställda i Mariehamn har ingen anledning till oro, tvärtom kan omställningarna betyda att en del personal flyttas hit från andra kontor.
Bolaget har tidigare meddelat att avsikten är att lägga ner verksamheten helt i S:t Michel och förra onsdagen marscherade de anställda ut för en dag i protest.
Tallink Silja flyttade sin telefonförsäljning till S:t Michel för närmare fyra år sedan, och att man redan nu planerar stänga kontoret motiveras med att försäljningen över nätet har ökat markant, och att man därför inte behöver så många telefonförsäljare.
Cirka 330 rederianställda på land berörs av samarbetsförhandlingarna, och målet är att minska personalstyrkan så att det motsvarar 55 helårstjänster.
De anställda på Ålandskontoret har också fått budskapet att de inte behöver vara oroliga och de tycker det är mycket positivt med mera personal. Nu jobbar femton personer på kontoret. (as)