DELA

Sushikurser och vinprovning kan ersätta Umbra-a la carte

Nu går det under hela hösten, varje fredag, att få sushi på tallriken på Indigo.
Samtidigt slutar Umbra med sin a´la carteservering, men istället kan sushikurser, choklad- och vinprovning bli aktuellt.
Luncherna på restaurang Umbra fortsätter som vanligt i höst, måndag till fredag. Däremot blir det ingen mer a´la carteservering under kvällarna.
– Det blir för ohållbart känner vi. Det finns ingen kontinuitet då restaurangen är abbonerad vissa kvällar och öppen andra, säger Stig Grönlund, delägare till restaurangerna Indigo och Umbra.
Restaurangen ska inte lämnas tom utan istället ska den fungera som en privat festvåning.
– Företag och privatpersoner kan hålla privata fester och bjudningar, säger Grönlund och råkar samtidigt försäga sig något om det han nämner som ”andra aktiviteter”.

Populär fisk
– Vi har eventuellt tänkt hålla sushikurser, choklad- och vinprovningar och andra evenemang. Men det är inte helt spikat än, så jag vill hålla på det lite.
Den populära sushiserveringen på Indigo fortsätter i höst under varje fredagkväll. Bordsbeställning gäller, men drop in i mån av plats funkar också.
Samtidigt kan en nygammal aktör inom Ålands restaurangbransch i sinom tid öppna en restaurang i centrala Mariehamn. Men Ulf Danielsson, som ingick i Matkreatören 2004-2006 och var med och startade Indigo, vill inte uttala sig något särskilt om den nyligen publicerade tidningsannons där han söker restauranglokal i staden.
– Jag vet inte om jag ska öppna någon restaurang eftersom jag inte har någon lokal ännu. Jag kan inte säga någonting i det här skedet, säger han.

CECILIA LINDVALL