DELA

Stadsstyrelsen besökte Övernäs skola

Igår gjorde Mariehamns stadsstyrelse och ledande tjänstemän en rundvandring på Övernäs skola.
– Det är viktigt att vi har fått se lokalerna som vi ska besluta om, säger ordförande Petri Carlsson (M)
Tanken med rundvandringen på Övernäs skola var att ge politiker och tjänstemän möjlighet att bekanta sig med utrymmena. Under våren pågår arbetet med att ta fram ett förslag på vad staden ska göra med skolan. Frågan är om den gamla högstadiedelen ska renoveras eller om det ska byggas en helt ny våning på den gamla simhallen.
Vandringen inleddes i den gamla simhallen som nu fungerar som judoklubbens lokal. Där tog Ålands judoklubbs Eva Fellman emot och berättade om verksamheten.
– Det har gått mycket energi till att fundera på lokalfrågan det året, sade Fellman och syftade på att det har finns planer på att klubben ska bli av med utrymmena (läs mer i Sporten).
Därefter fortsatte rundvandringen raka vägen till gamla Övernäs högstadieskola. Politikerna var intresserade av att bekanta sig med byggnaden som har omtalade renoveringsbehov.
– Här har det inte ändrat mycket sedan jag gick i skolan, säger Katrin Sjögren (Lib).
Rektorn Peter Holm visar vägen in i ett klassrum.
– Här kan ni gå in och lyssna på ventilationen.
Men från gruppen hörs en iver att röra sig mot toaletterna.
– Kan vi få se på de berömda dörrarna nu?
Möjligen syftar man på de artiklar och insändare där elever berättat att toalettdörrarna är i så dåligt skick att man kan lyfta av dem från gångjärnen.
Nu har toalettdörrarna förstärkts och fått nya lås och skyltar om vilka toaletter som är pojkar och flickor. Rektor Peter Holm berättar att elevrådet fått vara med och bestämma hur skyltarna ska se ut.
Läs mer i fredagens Nya Åland!

Alfons Röblom

alfons.roblom@nyan.ax