DELA

Solberget ab anklagas för falska löften

Det blåser uppe på bostadsområdet Solberget i Jomala.
Tomterna på berget marknadsfördes, hävdar villaägarna, med flera löften som ännu inte infriats. De boende kräver nu åtgärder.
Då tomterna på Solberget såldes utlovades bland annat egen badstrand, grönområden och gång- och cykelled. I dag har ingenting av detta ännu förverkligats trots att det snart är fem år sedan de första flyttade till nybyggda hus på berget.
– Trots att vi boende på Solberget i flera omgångar vänt oss till dej, både muntligen och skriftligen, och trots många och vackra löften, speciellt i samband med försäljningen av tomterna men också efter, återstår en hel del att färdigställa, skriver sammanlagt 47 boende i området till Björn Holmström, vd för Solberget ab.
I skrivelsen, som är daterad den 20 december, tar de boende upp fem olika saker som utlovats men som inte förverkligats (Se separat lista). De kräver att Holmström presenterar en tidsplan för när och hur de olika problemen kommer att åtgärdas. I skrivelsen krävs planen före den 16 januari men Holmström har nu fått ytterligare en vecka på sig att svara.

Kommit bort
Björn Holmström fick en kopia av skrivelsen först på i går.
– Den som skickades direkt till mig har av någon anledning kommit bort i posten. Synd att jag inte fick den tidigare, säger han.
Han vill återkomma genast han formulerat svaret till tomtägarna.
– Men det här är inget problem. Det handlar om att de som bor på Solberget inte får några klara besked från kommunen och landskapsregeringen.
Uppenbarligen inte av dig heller?
– Jo då, vi har en god kommunikation och jag har svar på alla de punkter som förs fram.
Nya Åland redovisar för och följer upp Holmströms svar genast vi får dem.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen