DELA

Skraknästet söker nya idéer för turismen

SVT:s investeringsprogram Draknästet blir Skraknästet i åländsk tappning.
Landskapsregeringen efterlyser nya produkter inom turismen och lovar 10.000 euro till den bästa idén.
I SVT-serien Draknästet visade entreprenörer upp sina företagsidéer för en grupp investerare, som sedan valde om de vill investera i idén eller inte. Nu lanserar landskapsregeringen tillsammans med Visit Åland en åländsk variant av konceptet, Skraknästet.
Någon tv-inspelning blir det inte, utan tävlingen hålls i samband med Visit Ålands årsmöte på Alandica den 20 april. Idéerna ska ha en anknytning till turismen.
– Det handlar om att skapa reseanledningar till Åland. Jag vet att det finns bra exempel på sådana idéer som kan komma med, säger Dan Backman, näringslivsutvecklare på landskapsregeringen.
I SVT-programmet investerade drakarna sina egna pengar, men på Åland går landskapet in med 10.000 euro. De kan antingen ges till en vinnare eller delas mellan flera idéer, och ska användas till genomförande av idén.
Produktidéerna ska lämnas till landskapet senast den 26 mars. En jury som består av representanter från landskapsregeringen, Visit Åland och Ålands näringsliv granskar sedan bidragen och lämnar in de bästa till investerarna i Skraknästet.
I samband med Visit Ålands årsmöte den 20 april ska skrakarna sedan höra företagarna framför publiken och besluta om vinnaren.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni