DELA

Skördefesten är igång på Hammarudda

Årets skördefest är igång. Redan i dag öppnade Tage och Ulla Eriksson upp Hammarudda gård för intresserade besökare. Det här är första året de deltar.
– Om man är intresserad av mat och jordbruk är det här väldigt intressant, säger besökaren Carita Johansson.

På Hammarudda gård har Ulla och Tage Eriksson satsat på köttproduktion. Här finns ett 40-tal dikor, ungefär lika många kalvar som slaktas efter ett och ett halt år samt 50 tackor och 110 lamm som går till slakt efter sex månader. I år bestämde sig Erikssons för att vara med i Skördefesten som en ”plopp åpp”-gård, det vill säga en tidsbunden aktivitet som dyker upp på olika ställen och som ska ge besökarna en insyn i lantbrukarens vardag.
– Vi vill visa att vi har en etisk djurhållning. Ibland har jag känslan av att konsumenter och producenter har fjärmat sig från varandra och inte riktigt förstår varandra, till exempel varför sådan här djurhållning kräver ett högre pris, säger Tage Eriksson.
Carita och Kjell Johansson är dagens första besökare och följer intresserat med på Ullas och Tages rundvandring på gården.
– Eftersom det är första gången den här gården är med var vi intresserade av att komma hit i år, säger Carita som planerar flera stopp på helgen Skördefest.


Läs mer om Skördefesten i måndagens Nya Åland och se ett inslag från Hammarudda gård i Åland 24 ikväll!

Minna Wallén