DELA

Så ska bortaålänningar lockas att återvända

Åland vill behålla sina unga. Därför ska de unga få vara med och tycka till om hur Åland ska se ut för att de ska vilja återvända.
På landskapsregeringens sommarträff hoppas man få bortaålänningarnas åsikter om vad som fungerar och inte fungerar i det åländska samhället.
Ungdomar som studerat utomlands ska känna att de vill flytta tillbaka till Åland efter avklarade studier.
Därför är det viktigt att landskapsregeringen lyssnar på deras önskemål och deras åsikter om vad som fungerar och vad som inte fungerar, vad som saknas och vad som redan finns i det åländska samhället.
Det är tanken när kultur- och utbildningsminister Johan Ehn tillsammans med ungdomskonsulent Lotta Angergård för andra året i rad och tredje året sammanlagt ordnar landskapsregeringens sommarträff som en mötesarena för unga som antingen studerar, ska studera eller har studerat utomlands, samt landskapsregeringen och andra samhällsaktörer.
– När vi ordnade träffen förra sommaren var det mycket lyckat och alla var positiva till att fortsätta med diskussionerna, säger Ehn.
Träffen äger rum den fjortonde augusti. Sista anmälningsdatum är den sjunde och anmälningarna ska skickas in via AMS hemsida.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström