DELA

Rolandz rockade och röjde

En minut tog det tills den första åländska underbyxan kom uppflygande på scenen. Sedan var festen igång för Rolandz och publiken på Torget på fredagskvällen.

– Vi hoppas att alla kvinnor och män tar med sig underbyxor att slänga på oss. Den hälsningen lämnade Robert Gustafsson, alias Roland Järverup, till ålänningarna inför fredagens spelning. Och Roland behövde bara vänta en minut innan den första trosan kom flygande. Från första stund visade den månghövdade publiken hur bra de trivdes tillsammans med Robert/Roland och gänget.
Det går inte att komma ifrån att Robert Gustafsson är en oerhört populär underhållare. Och projektet Rolandz har vuxit på både höjd och bredd och blivit ett begrepp i sig.
Innan konserten var stämningen förväntansfull. Och när showen drog igång var energinivån på topp. I en rasande fart avlossade Rolandz dänga efter dänga. Och mellan låtarna fick vi höra historier ur Roland Järverups dråpliga liv. Det blev också osynligt men ljudligt finbesök av Killing-karaktären och busschauffören Lasse Kongo. Och en duett.
Bildspel från konserten finner ni här på hemsidan.

Läs mer om Rockoff-helgen i tidningen på måndag!